Kawa z Etiopii

Etiopia to prawdziwa kolebka aromatycznych ziaren pobudzających. Często uważa się, że dzisiejsza nazwa czarnego napoju pochodzi od tamtejszego regionu uprawnego Kaffa. Z szacunku dla historii, ale przede wszystkim ze względu na niesamowite walory smakowe tamtejszych mieszanek, nie mogło ich zabraknąć w naszej wrocławskiej palarni rzemieślniczej. Kawa ziarnista z Etiopii to bogactwo nut, delikatność i świetnie wyważone blendy. Poznaj bliżej wszystkie dostępne u nas produkty do ekspresu, zaparz je w domu i poczuj zapach, który sam w sobie rozbudza i poprawia nastrój. Przygotuj się też na to, że goście poproszą o dolewkę tego słońca, energii i radości w płynnej postaci!
Kawy jednorodne do ekspresu ze wschodnioafrykańskich upraw – gwarancja różnorodności
Nie da się zamknąć w słowach całej złożoności i wielowymiarowości nut występujących w etiopskich ziarnach single. Możemy tylko naszkicować kilka dominujących kierunków, żeby nakreślić Ci mozaikę tego, co czeka na Ciebie na dnie filiżanki. Wyobraź sobie krajobraz smaku złożony z nut wina, bergamotki, herbaty, kwaskowatych owoców i przyjemnej słodyczy. A to tylko niewielki wycinek tego, co kryje w sobie jednorodna kawa single. Nasza palarnia może Ci ponadto zapewnić mocno wyczuwalne smaki czarnej porzeczki i migdałów, a także oleiste napary z czekoladą i owocami tropikalnymi w tle.
Poszerz swoje horyzonty i odwiedź etiopskie plantacje, nie ruszając się z miejsca ani na krok. Zamknij oczy i daj się ponieść zapachom i smakom jednorodnych ziaren single.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2