Kawy single

Ci najwytrwalsi poszukiwacze zachwycających smaków muszą z reguły przebyć daleką drogę, by wreszcie trafić na ten, który skradnie ich serce. Znalezienie go w mieszankach składających się z kilku rodzajów owoców z najróżniejszych krajów i zbiorów to nie lada wyzwanie. Blendy oczywiście także dostarczają naszemu podniebieniu wielu uniesień, ale najwięksi miłośnicy małej czarnej na pewno na tym nie poprzestaną. Chcą znaleźć nuty typowe dla jednego jedynego regionu na świecie i poczuć je na wskroś. Właśnie dla takich osób przygotowaliśmy kawy jednorodne do ekspresu i alternatywnych metod parzenia. Dowiedz się, czym się charakteryzują i dlaczego są tak bardzo wyjątkowe.
Kawa single do ekspresu, aeropressu, chemexu, makinetki i innych – identyfikowalność i wyżyny aromatu
Jednorodna kawa ziarnista to po pierwsze smak nie do podrobienia. Unikatowe zestawienia nut kakao, orzecha włoskiego, suszonych śliwek czy kwiatów i innych występują tylko i wyłącznie w ziarnach uprawianych w jednym regionie na świecie. Często nawet jest to tylko jedna plantacja i ten sam zbiór. Nie ma tu miejsca na rozproszone smaki czy słabo wyczuwalne aromaty. Jednorodne ziarna single zwane także coffee speciality to zdecydowanie najwyższa półka wśród miłośników kofeinowych napojów. Z reguły występują w sprzedaży w wersji jasno lub średnio palonej i najlepiej smakują solo bez dodatku mleka.
Sięgnij po unikatowe produkty single do ekspresu i przelewu z naszej wrocławskiej palarni i spróbuj odnaleźć ten jeden jedyny smak!

Wyświetlanie wszystkich wyników: 15